Mit jelent létezni?

Mit jelent létezni ? I. rész
Tegnapi kérdés is ehhez kapcsolódott, azért fejtem ki bővebben.
Ha megkérdezem ki vagy te? Mit mondasz rá?
Foglalkozásod? Természeted? Tulajdonságaidat?
Mi van akkor, ha a létezésed pakliában ettől sokkal több van?
Mégis mennyit használsz belőle?
Mennyire ragaszkodsz ahhoz amit eddig gondoltál magadról? Pl. Én egy kedves ember vagyok. Mi van, ha a helyzet, vagy egy másik emberrel való interakció mást kíván meg tőled?
Mi ez a más? Az éppen a helyzetben működő valóság, minőség, viselkedés.
Pl. vannak emberek, akik a kedvességre nem is reagálnak vagy tesznek meg dolgokat, hanem inkább ha felemeljük a hangunkat vagy fenyegetőzünk.
Ilyen volt az egyik ismerős esete is bankban, amikor külföldön elnyelte a bankkártyáját az automata. A bankos dolgozók küldték össze-vissza de valódi változás nem volt egészen addig amíg fel nem tette a kérdést: miként létezzek ahhoz, hogy ez megváltozzon?
És azt a lapot kellett választania/ az ébersége az volt, az fog működni, ha felemeli a hangját és fenyegetőzik. Hirtelen mindenki segítőkészebb lett és megoldották. Van amikor a kedvesség működik, van amikor az erőteljes viselkedés és van amikor valami más.
Kérünk hozzá éberséget!
Mit jelent létezni ? II. rész
Külön szerettem volna kifejteni a létezést ahhoz, amit szeretnénk.
Pl. szeretnék valamit az életemben: párkapcsolat, bőség, sikeresség, egészség, stb..
A vágy és a kívánság már megfogalmazódott bennünk. Ugye arról is írtam már, hogy ahhoz, hogy megkapjuk, késznek kell rá lennünk, hogy befogadhassuk.
De hogy leszünk rá készen?
Ehhez fontos a vágyaink energetikai létezése!
Tehát minek fontos lennem hozzá, mit fontos tennem hozzá, hogy megkapjam?
Ugye a kérdések, megnyitják a teret az információkhoz és a lehetőségekhez.
A változás onnan ahol vagyok, oda ahol ezt megkaphatom egy folyamat. Nem biztos, hogy a legkellemesebb tapasztalatok árán jön a fejlődés. Erre szoktuk mondani, hogy vigyázz mit kívánsz, mert megkapod! 🙂
3,5 éve épp azt kértem, hogy már végre ne a régi családi mintákból és mások nézőpontjaiból létezzek, éljek, hanem a nekem működő valóság által. Kaptam hozzá, egy nagyon ‘összetett’ tanítót, aki olyan dolgokat hozott elő belőlem, hogy volt ott minden: sírás, kibálás, veszekedés. Egyszerre működött a méz és az ecet. Egyik szavával kedves volt és dícsért a másikkal belémrúgott. Minden azért volt, hogy ránézzek, az összes reakcióból és működésből mennyi volt az enyém, és mennyi amit lemásoltam és átvettem másoktól. Egy hét alatt, volt hogy percenként jött a felismerés, hogy ez sem az enyém, ez is másnak a reakciója. Szóval ez a helyzet felkészített arra, hogy bontsam az akadályokat, régi mintákat és hitrendszereket és közben beindítsam az újat, a működőt.
Mind a kettőhöz a tudatosság szükséges: egyrészt, hogy lássuk miből működünk. Másrészt, hogy az a valami, ami megjelent az-e amit szeretnénk? És ha még nem, akkor ahhoz még mit tehetünk és változtathatunk, létezhetünk?
Mindig minden tanít és ajándékoz egyben!!!! Mit kaptam itt?
Ha erre nyitottak vagyunk, hogy rálássunk egy magasabb szintről, felgyorsíthatjuk annak a folyamatát, hogy a kívánt életet létezhessük.
Csodás teremtő napokat!
Hatala Ágnes
onfejelsztonaplo.hu
tobbmintcoaching.hu